НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО”

Скъпи български деца, 

Българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Калгари кани и предлага съдействие на всички деца от българската общност да участват в един нов и интересен конкурс, посветен на „Възкресение Христово“, организиран от Културно-просветен отдел при Св.Синод на Българската Православна Църква. Ако искате да участвате в него, пишете ни на следния имейл адрес: school@calgarybulgariansociety.com  на вниманието на Искра Маринова. Ще се радваме да ви помогнем с насока, идеи, съвет. Смятаме да съберем творбите до края на февруари и да ги изпратим в началото на месец март, за да стигнат навреме. Можете да предадете своите  рисунки, снимки, есета или разкази в българското училище на една от следните дати: 1 февруари, 8 февруари, 22 февруари.

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО”

Националният конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” - 2014 е посветен на православния християнски празник „Възкресение Христово – Пасха” и се провежда с благословението на НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ и СВ. СИНОД на БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА -БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ. Организиран под ръководството на Ловчански митрополит Гавриил и Културно-просветен отдел на СВ. СИНОД на БПЦ-БП.

УЧАСТНИЦИ: Деца от детски градини в 3-та и 4-та група и ученици от 1-ви до 12-ти клас за всички детски градини, училища, школи и извънучилищни звена в България и задграничните епархии на БПЦ.
Конкурсът се реализира в ТРИ раздела като всеки участник може да представи най-много ДВЕ ТВОРБИ:

Раздел 1: ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО
(могат да участват деца от 3-та и 4-та група на детски градини и ученици от 1- 12 клас)
Жанров обхват: Иконопис, живопис, графика (материали и техника по избор)
Условие за участие: тематиката на художествените творби е редно да бъде съобразена с названието на конкурса.
Формат на творбите: подвързани в паспарту - 35/50.

Раздел 2: ЛИТЕРАТУРА (могат да участват ученици от 1- 12 клас)
Жанров обхват: поезия, проза; Ще се разглеждат само литературни творби, свързани с названието на конкурса.

Раздел 3: ФОТОГРАФИЯ (могат да участват ученици от 5- 12 клас)
За участие се приемат САМО РАЗПЕЧАТАНИ черно-бели и цветни фотографии с формат 20/30 /А4/ отпечатани или копирани на фотохартия. Серия от 3 снимки се счита за една творба. Фотографиите трябва да не са участвали в други конкурси и да са свързани с отбелязване на празника Възкресение Христово-Пасха в храма, енорията и дома;  празнична символика; православни светини; пасхални местни традиции и обичаи и др.

Пълната информация за конкурса (възрастови групи, статут, награди) е дадена на страницата на Българска Патриаршия:
http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=129875

Българско Дружество в Калгари

 

Абонирайте се за да получите най новите новини.