Начало

Мисия: 

Мисията на Българското неделно училище “Св.св.Кирил и Методий”  в Калгари е да възпитава в българските деца чувство на национално самосъзнание и национална принадлежност, учейки ги на български език, литература, история, география и фолклорни традиции. Това е единствения път да запазим нашата национална идентичност, имена и традиции за бъдещите поколения. Усилията ни са насочени не само да образоват, но и да запълват празнотата от липса на родина в традиционния смисъл на думата, както и да помогнем на бъдещите поколения да намерят своето място при днешните  условия на масова глобализация, да  бъдат горди, че са българи и европейци.

История: 

Българското неделно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Калгари е създадено по инициатива на Българското дружество в града и отваря вратите си за първи път на 7-ми септември 2003г. Този акт отговаря на назрялата необходимост от училище за децата от българската общност, много от които родени в Канада, да учат и познават своя роден език и култура. Управлението му се осъществява от Борда на директорите на Българското дружество в Калгари чрез назначен директор.
Благодарение на повече от 10 годишните усилия на учители и родители, училището има вече утвърдени традиции в честването на празници като 24-ти май, Ден на Будителите, 3-ти март и Коледа.

Адрес на провеждане на учебните занимания: 

Лице за контакт

Албена Мирков
403-399-0042

Българско Дружество в Калгари

 

Абонирайте се за да получите най новите новини.